Jouw persoonlijke platform voor
verduurzaming en woningonderhoud

 • Plan onderhoud, verbouwingen en verduurzamingen eenvoudig in
 • Krijg inzicht in de waardestijging van jouw woning na woningverbeteringen
 • Krijg advies over verduurzaming en verbouwing die bij jouw situatie en voorkeuren past
 • Krijg advies over het verbeteren van je energielabel en het besparen van energiekosten
 • Sla al je woningdocumenten veilig op op één plek in je digitale huiskluis (AVG-proof)

Verbeter je woning eenvoudig met het huisdossier

Het huisdossier is een gepersonaliseerd platform waarin je gestructureerd al je woningverbeteringen bijhoudt. Daarnaast krijg je inzicht in de waardestijging van je woning als gevolg van deze woningverbeteringen. Met het huisdossier heb je direct inzicht in de status en planning van onderhoud, verbouwing en verduurzaming van je woning. Ook draai je eenvoudig rapporten uit van de verbouwing- en onderhoudshistorie en bereken je de waardestijging van je woning als gevolg hiervan.

Het huisdossier is volledig AVG-proof en voldoet aan de Privacywetgeving. Je kunt je woningdocumenten veilig opslaan in het huisdossier in je digitale huiskluis. Met een lijst van je inboedel en bijbehorende garantiebewijzen heb je alle relevante woninginformatie op één plek staan. Nooit meer zoeken dus.

Het huisdossier is je digitale onderhoudsboekje en geeft inzicht in de woningwaardeontwikkeling

Abonnement of eenmalig kopen?

Het huisdossier biedt voor elk wat wils. Je kunt kiezen tussen een één-jarig abonnement op het huisdossier en een eenmalig rapport voor woningverbeteringen en de daar mee gepaarde waardestijging van je woning. Wil je meer weten over de verschillen, lees dan hier verder over het abonnement en het eenmalig huisdossier.

Abonnement huisdossier -
1 jaars contract

€ 4,99

‍Per maand (of € 49,90 per jaar bij jaarbetaling)

 • Het hele proces rondom onderhoud, verbouwingen en verduurzamingen geregeld:
 • Onderhoudschecklist en geautomatiseerde herinneringen
 • Adviestool verbetering energielabel met kosten en besparing
 • Mogelijkheid om klussers en aannemers in de buurt te vinden
 • Op elk moment inzicht in de waardestijging van jouw woning na uitgevoerde woningverbeteringen
 • Alle belangrijke woningdocumenten veilig en AVG-proof op één plek in je digitale huiskluis
 • Al je inboedel overzichtelijk met geautomatiseerde herinneringen voor te verlopen garantiebewijzen

Eenmalig huisdossier -
Rapport Woningverbeteringen
en waardestijging

€ 99,-

Eenmalig

 • Compleet overzicht van alle uitgevoerde woningverbeteringen aan je huis:
 • Verbouwingen
 • Verduurzamingen
 • Onderhoud
 • Eenmalig inzicht in de waardestijging van jouw woning als gevolg van alle uitgevoerde woningverbeteringen
 • Directe download mogelijk met kopie van het rapport per e-mail

Vul de adviestool in om energiekosten te besparen

Als huiseigenaar zorg je goed voor je huis met het huisdossier

Als huiseigenaar wil je goed voor je huis zorgen. Het is tenslotte jouw veilige thuis en de duurste aanschaf die je in je leven doet. Gemiddeld wisselen huiseigenaren om de zeven jaar van woning. Een goede status van de woning is essentieel om het later voor een goede prijs te verkopen. Tijdig en regelmatig onderhoud is van groot belang om schade te voorkomen. Het is soms alleen lastig om dit goed bij te houden en in te plannen. Ook ontbreekt vaak een volledige onderhoudshistorie. En hoe weet je welke woningverbeteringen bijdragen aan de waarde van je woning?

Het huisdossier helpt je hierbij. Onze adviestool met kosten- en bespaarindicatie helpt je bij het kiezen van je volgende waardevolle woninginvestering. Het huisdossier geeft je inzicht in de terugverdientijd van je investeringen en de eventuele subsidies. Daarnaast helpt onze adviestool voor energielabelverbetering je met besparen op je energiekosten. Met je proactieve onderhoudsplanning met geautomatiseerde herinneringen bespaar je ook geld. Bovendien heb je alle woningdocumenten veilig op één plek in je digitale huiskluis. Zo heb je als huiseigenaar altijd actueel inzicht in de status van je woning en heb je grip op de waardeontwikkeling van je woning.

Gebruik de onderhoudschecklist en krijg herinneringen

In je persoonlijke account van het huisdossier houd je eenvoudig alle uitgevoerde, geplande en te plannen woningverbeteringen bij. Of het nou over onderhoud, verduurzaming of verbouwingen gaat, alles staat overzichtelijk op één plek. We maken het je makkelijk met onze onderhoudscheck, als je niet zo goed weet waar te beginnen. Daarmee krijg je snel een beeld van welk onderhoud uitgevoerd moet worden. Voor later gepland onderhoud kan je geautomatiseerde herinneringen krijgen.

Met onze ingebouwde rekentool waardestijging © krijg je direct na een woningverbetering inzicht in de waardestijging van je woning als gevolg van de woningverbetering. Daarnaast ontvang je maandelijks onze nieuwsbrief met handige tips & tricks en waardeverhogende werkzaamheden in en om je woning. Zo haal je de meeste waarde uit het huisdossier en bouw je de meeste waarde op voor je woning.

Hoe werkt het huisdossier?
Naar de rekentoolIk wil me aanmeldenHet huisdossier is trotse winnaar van de Beste Innovatie Award bij de Nationale Makelaar Awards 2021

Vraag vrijblijvend offertes aan bij onafhankelijke partijen

Wil je aan de slag met het verduurzamen, verbouwen of onderhouden van je woning, maar kun je bepaalde zaken niet zelf uitvoeren? Geen probleem! Via de portal van het huisdossier vind je onafhankelijke aannemers in de buurt en vraag je eenvoudig een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een vrijblijvende offerte aan in de portal van het huisdossier om je woning te laten verduurzamenVraag een vrijblijvende offerte aan in de portal van het huisdossier om je woning te laten verduurzamen

Voor het verduurzamen van je woning zijn we een samenwerking aangegaan met twee betrouwbare en onafhankelijke partijen, te weten Bureau voor Verduurzamen en Hausmachers. Beide partijen zijn gespecialiseerd in het verduurzamen van woningen. Zij geven je desgewenst onafhankelijk en persoonlijk advies over hoe je energie kunt besparen. Heb je daar een goed gevoel bij, dan krijg je een vrijblijvende offerte op maat. Hierbij wordt rekening gehouden met subsidies, die ook voor je worden geregeld. Wel zo makkelijk. Vervolgens wordt de verduurzaming uitgevoerd. Zo weet je zeker dat je het verduurzamen van je huis op een goede en gedegen manier gebeurt door mensen met verstand van zaken.

Bekijk de woningwaardestijging na verduurzamingen

Na uitgebreid onderzoek hebben we de rekentool waardestijging © van je woning ontwikkeld. Hiermee krijg je direct een goede indicatie van de waardestijging van je woning als gevolg van verbouwingen, verduurzaming en onderhoud. De rekentool is uniek en gebaseerd op onder meer de volgende uitgangspunten:

 • Verbouwingen en verduurzamingen tellen veel hoger mee in de waardestijging van jouw woning dan onderhoud
 • Niet alle werkzaamheden tellen even zwaar mee
 • Recente werkzaamheden tellen zwaarder dan oudere werkzaamheden
 • Regelmatig en goed onderhoud aan je woning is noodzakelijk om minimaal de waarde van je woning te behouden
 • Hoe ouder de woning, des te meer onderhoud je woning nodig heeft
 • Als je geen onderhoud uitvoert, kan de waarde van je woning in bepaalde gevallen zelfs dalen  

Met de rekentool op deze website maak je een inschatting van de waardestijging van je woning op basis van de woningverbeteringen die je de afgelopen vijf jaren hebt uitgevoerd. Wil je een nauwkeurigere indicatie, neem dan een abonnement op het huisdossier. Als jij het huisdossier goed bijhoudt, krijg je een betere indicatie van de waardestijging van je woning met onze ingebouwde rekentool waardestijging ©. De ingebouwde rekentool bij het abonnement neemt meer historie en details mee dan de rekentool op deze website. Zo krijg je een eerlijke en betrouwbare prijs voor je woning bij latere verkoop.

Naar de rekentoolIk wil me aanmelden
Vul de rekentool waardestijging van je woning in met het huisdossier

Plan onderhoud in voor je VvE en deel VvE-documenten

Als huiseigenaar wil je goed voor je huis zorgen met het huisdossier

Het VvE-dossier vormt een ideale samenwerkingstool voor elke Vereniging van Eigenaren (VvE). Als VvE houd je gemakkelijk alle onderhoud en verbouwingen bij in het huisdossier. Of je nu een appartement bezit, een portiekflat of een gesplitste eengezinswoning.

Als VvE-bestuurder bewaar én deel je in het huisdossier eenvoudig het (duurzaam) MeerJarenOnderhoudsPlan (MJOP of DMJOP). In het (D)MJOP staan alle onderhoudsplanningen en waardebehoudende werkzaamheden. Met onze adviestools voor verduurzaming en energielabelverbetering voeg je eenvoudig extra werkzaamheden toe.

In het VvE-dossier is een module opgenomen waar de actuele stand en planning van het reservefonds te zien is. Met de contributiecalculator bereken je de benodigde (extra) contributie die hieruit voortvloeit. Afschrijvingen van installaties worden hier ook in meegenomen. Hierbij wordt rekening gehouden met het reservefonds en het geld in de kas.

Het VvE-dossier biedt tenslotte ook de digitale VvE-kluis. Hierin kunnen belangrijke VvE-documenten worden bewaard. Denk hierbij aan financiële documenten van de kascommissie, informatie over de VvE-beheerder en besluiten uit de ALV/VvE-vergadering.
Ik wil meer wetenIk wil mijn VvE aanmelden

Wil je meer weten over het huisdossier?