Jouw persoonlijke platform voor
verduurzaming en woningonderhoud

 • Dossier, status en planning van onderhoud, verbouwingen en verduurzamingen
 • Inzicht in de waardestijging van jouw woning na woningverbeteringen
 • Adviestool voor verduurzaming en verbouwing die bij jouw situatie en voorkeuren past
 • Al je woningdocumenten veilig op één plek in je digitale huiskluis (AVG-proof)
 • 30% korting op inboedelverzekering en 25% korting op woonhuisverzekering

Wat is het huisdossier?

Het huisdossier is een gepersonaliseerd platform waarin je gestructureerd al je woningverbeteringen bijhoudt. Daarnaast krijg je inzicht in de waardestijging van je woning als gevolg van deze woningverbeteringen. Met het huisdossier heb je direct inzicht in de status en planning van onderhoud, verbouwing en verduurzaming van je woning. Ook draai je eenvoudig rapporten uit van de verbouwing- en onderhoudshistorie en bereken je de waardestijging van je woning als gevolg hiervan.

Het huisdossier is volledig AVG-proof en voldoet aan de Privacywetgeving. Je kunt je woningdocumenten veilig opslaan in het huisdossier in je digitale huiskluis. Met een lijst van je inboedel en bijbehorende garantiebewijzen heb je alle relevante woninginformatie op één plek staan. Nooit meer zoeken dus.

Het huisdossier is je digitale onderhoudsboekje en geeft inzicht in de woningwaardeontwikkeling

Abonnement of eenmalig kopen?

Het huisdossier biedt voor elk wat wils. Je kunt kiezen tussen een één-jarig abonnement op het huisdossier en een eenmalig rapport voor woningverbeteringen en de daar mee gepaarde waardestijging van je woning. Wil je meer weten over de verschillen, lees dan hier verder over het abonnement en het eenmalig huisdossier.

Abonnement huisdossier -
1 jaars contract

€ 4,99

‍Per maand (of € 49,90 per jaar bij jaarbetaling)

 • Het hele proces rondom onderhoud, verbouwingen en verduurzamingen geregeld:
 • Onderhoudschecklist en geautomatiseerde herinneringen
 • Adviestool met kostenindicatie, bespaarindicatie en subsidies
 • Mogelijkheid om foto's van de vóór- en na-situatie te uploaden
 • Op elk moment inzicht in de waardestijging van jouw woning na uitgevoerde woningverbeteringen
 • Alle belangrijke woningdocumenten veilig en AVG-proof op één plek in je digitale huiskluis
 • Al je inboedel overzichtelijk met geautomatiseerde herinneringen voor te verlopen garantiebewijzen
 • Tot 30% korting op verschillende verzekeringen van onze partner als beloning voor goed huisonderhoud

Eenmalig huisdossier -
Rapport Woningverbeteringen
en waardestijging

€ 99,-

Eenmalig

 • Compleet overzicht van alle uitgevoerde woningverbeteringen aan je huis:
 • Verbouwingen
 • Verduurzamingen
 • Onderhoud
 • Eenmalig inzicht in de waardestijging van jouw woning als gevolg van alle uitgevoerde woningverbeteringen
 • Directe download mogelijk met kopie van het rapport per e-mail

Vul de adviestool in voor je volgende woninginvestering

Als huiseigenaar zorg je goed voor je huis met het huisdossier

Als huiseigenaar wil je goed voor je huis zorgen. Het is tenslotte jouw veilige thuis en de duurste aanschaf die je in je leven doet. Gemiddeld wisselen huiseigenaren om de zeven jaar van woning. Een goede status van de woning is essentieel om het later voor een goede prijs te verkopen. Tijdig en regelmatig onderhoud is van groot belang om schade te voorkomen. Het is soms alleen lastig om dit goed bij te houden en in te plannen. Ook ontbreekt vaak een volledige onderhoudshistorie. En hoe weet je welke woningverbeteringen bijdragen aan de waarde van je woning?

Het huisdossier helpt je hierbij. Onze adviestool met kosten- en bespaarindicatie helpt je bij het kiezen van je volgende waardevolle woninginvestering. Het huisdossier geeft je inzicht in de terugverdientijd van je investeringen en de eventuele subsidies. Met je proactieve onderhoudsplanning met geautomatiseerde herinneringen bespaar je geld. Bovendien heb je alle woningdocumenten veilig op één plek in je digitale huiskluis. Zo heb je als huiseigenaar altijd actueel inzicht in de status van je woning en heb je grip op de waardeontwikkeling van je woning. Tenslotte krijg je als klant van het huisdossier abonnement tot 30% korting op diverse verzekeringen. Ofwel: meer woonplezier, een hogere woningwaarde én besparingen.

Hoe werkt het huisdossier?

In je persoonlijke account van het huisdossier houd je eenvoudig alle uitgevoerde, geplande en te plannen woningverbeteringen bij. Of het nou over onderhoud, verduurzaming of verbouwingen gaat, alles staat overzichtelijk op één plek. We maken het je makkelijk met onze onderhoudscheck, als je niet zo goed weet waar te beginnen. Daarmee krijg je snel een beeld van welk onderhoud uitgevoerd moet worden. Voor later gepland onderhoud kan je geautomatiseerde herinneringen krijgen.

Met onze ingebouwde rekentool waardestijging © krijg je direct na een woningverbetering inzicht in de waardestijging van je woning als gevolg van de woningverbetering. Daarnaast ontvang je maandelijks onze nieuwsbrief met handige tips & tricks en waardeverhogende werkzaamheden in en om je woning. Zo haal je de meeste waarde uit het huisdossier en bouw je de meeste waarde op voor je woning.

Hoe werkt het huisdossier?
Naar de rekentoolIk wil me aanmeldenHet huisdossier is trotse winnaar van de Beste Innovatie Award bij de Nationale Makelaar Awards 2021

Plan onderhoud in voor je VvE en deel VvE-documenten

Als huiseigenaar wil je goed voor je huis zorgen met het huisdossier

Het huisdossier vormt een ideale samenwerkingstool voor elke Vereniging van Eigenaren (VvE). Als VvE houd je gemakkelijk alle onderhoud en verbouwingen bij in het huisdossier. Of je nu een appartement bezit, een portiekflat of een gesplitste eengezinswoning.

Als VvE-bestuurder bewaar én deel je in het huisdossier eenvoudig het (duurzaam) MeerJarenOnderhoudsPlan (MJOP of DMJOP). In het (D)MJOP staan alle onderhoudsplanningen en waardebehoudende werkzaamheden. Met onze geautomatiseerde herinneringen ben je nooit te laat.


Elk lid van de VvE kan op elk gewenst moment het MJOP raadplegen in het huisdossier. Als bestuurder kun je na een vergadering zo nodig makkelijk wijzigingen aanbrengen. Het huisdossier bewaart alle onderhoudshistorie op een overzichtelijke manier.

Het huisdossier biedt tenslotte ook de digitale VvE-kluis. Hierin kunnen belangrijke VvE-documenten worden bewaard. Denk hierbij aan financiële documenten van de kascommissie, informatie over de VvE-beheerder en besluiten uit de ALV/VvE-vergadering.
Ik wil mijn VvE aanmelden

Rekentool waardestijging ©

De rekentool waardestijging © van je woning hebben wij na uitgebreid onderzoek ontwikkeld. Hiermee krijg je eenvoudig een goede indicatie van de waardestijging van je woning als gevolg van verbouwingen, verduurzaming en onderhoud. De rekentool is uniek en gebaseerd op onder meer de volgende uitgangspunten:

 • Verbouwingen en verduurzamingen tellen veel hoger mee in de waardestijging van jouw woning dan onderhoud
 • Niet alle werkzaamheden tellen even zwaar mee
 • Recente werkzaamheden tellen zwaarder dan oudere werkzaamheden
 • Regelmatig en goed onderhoud aan je woning is noodzakelijk om minimaal de waarde van je woning te behouden
 • Hoe ouder de woning, des te meer onderhoud je woning nodig heeft
 • Als je geen onderhoud uitvoert, kan de waarde van je woning in bepaalde gevallen zelfs dalen  

Met de rekentool op deze website maak je een inschatting van de waardestijging van je woning op basis van de woningverbeteringen die je de afgelopen vijf jaren hebt uitgevoerd. Wil je een nauwkeurigere indicatie, neem dan een abonnement op het huisdossier. Als jij het huisdossier goed bijhoudt, krijg je een betere indicatie van de waardestijging van je woning met onze ingebouwde rekentool waardestijging ©. De ingebouwde rekentool bij het abonnement neemt meer historie en details mee dan de rekentool op deze website. Zo krijg je een eerlijke en betrouwbare prijs voor je woning bij latere verkoop.

Naar de rekentoolIk wil me aanmelden
Vul de rekentool waardestijging van je woning in met het huisdossier

Verzekeringskorting bij Allianz

Als je tijdig en regelmatig je woning onderhoudt, dan verklein je daarmee de kans op schade aanzienlijk. Met het huisdossier abonnement werk je hier actief aan. Onze verzekeringspartner Allianz beloont klanten van het huisdossier met een abonnement voor tijdig en regelmatig onderhoud aan hun woning. Daarom krijg je als abonnementhouder korting op verschillende verzekeringen via Allianz. Afhankelijk van je verzekering loopt je korting op tot maar liefst 30% korting op de basispremie van de volgende verzekeringen:

 • Woonhuisverzekering
 • Inboedelverzekering
 • Rechtsbijstandsverzekering
 • Aansprakelijkheidsverzekering
 • Doorlopende reisverzekering
 • Motorverzekering

De link ontvang je na aanmelding voor het huisdossier. Zo zorg je met het huisdossier voor meer woonplezier, een hogere woningwaarde én bespaar je op verschillende verzekeringen.

Ik wil me aanmeldenAllianz Benelux geeft tot 30% korting op verschillende verzekeringen aan klanten van het huisdossier
Profiteer van verzekeringskorting met het huisdossier

Wil je meer weten over het huisdossier?