Quick fixes om je huis te moderniseren

Je woning onderhouden - waar begin je?

Interieur

2/8/2021

Zijn er bepaalde dingen die niet meer zo goed werken in huis of als ouderwets beginnen te voelen? Of wil je je huis op korte termijn verkopen? Dan kan het een idee zijn om jouw huis te moderniseren met een aantal quick fixes. Dit zijn relatief makkelijke oplossingen voor meer wooncomfort en een modernere uitstraling. Hieronder krijg je een aantal tips van Het huisdossier waarmee je jouw huis in een mum van tijd moderniseert.

Maak gebruik van domotica

De makkelijkste manier om je huis te moderniseren, is door domotica in te zetten. Domotica staat voor slimme toepassingen in en om het huis door elektronica aan wifi te koppelen. Zo kunnen deze toepassingen informatie zenden en ontvangen. Hiermee maak je elk apparaat ‘slim’. Ofwel: je verbindt elk apparaat met internet, waardoor het op afstand te besturen is. Dit wordt ook wel the Internet of Things genoemd (IoT).

Praktische voorbeelden hiervan zijn dat je op afstand de verwarming hoger of lager kan zetten via een app, of dat je je lichten aan ofuit kunt zetten via spraakaansturing. Of ga voor een slimme deurbel waardoor je op een afstand kunt bekijken wie er voor de deur staat. Ook kun je voor een slimme koelkast gaan, waarbij je bijvoorbeeld de temperatuur kunt instellen via je telefoon. De slimme thermostaat Toon, de slimme deurbel Ring en de slimme verlichting van Philips Hue zijn enkele voorbeelden van domotica.

Stap over op sfeerverlichting

Begin eens met een update van je schakelmateriaal. Dit betreft de stopcontacten en de lichtknopjes in je woning. Daarbij kun je denken aan uitbreiding, zoals LED-dimmers met verschillende tinten wit en geel licht en alle tinten die daar tussenin zitten. Als je dat combineert met domotica, dan maak je het jezelf erg gemakkelijk. Zo zorg je altijd voor de perfecte sfeerverlichting in je huis. Een mooie modernisering en meer wooncomfort!

Fris je interieur op

Jouw interieur speelt een belangrijke rol in het moderniseren van je huis. Je kunt bijvoorbeeld voor grote nieuwe meubels gaan, maar als je het klein wilt houden, kun je je huis een opfrisser geven met nieuwe woonaccessoires. Vervang je kussens, vloerkleed en vazen en je ziet direct dat je interieur een modernere look krijgt. Spelen met vormen en materialen dragen ook bij aan een nieuwe look. Tenslotte speelt kleur een belangrijke rol: met wit, naturel tinten en eventueel een accent kleur geef je jouw interieur een frisse unieke look die bij jou past.

Zijn de muren in huis al een tijdje niet meer opnieuw geverfd? En kunnen de muren een nieuwe pleisterlaag gebruiken? Als je jouw woning wil moderniseren, is het de hoogste tijd om de muren in een nieuw jasje te steken. Kijk op Pinterest voor de laatste woontrends. Jouw keuzes kunnen ervoor zorgen dat je huis weer een frisse en moderne uitstraling krijgt!

Ruim op zoals Marie Kondo

Marie Kondo is een Japanse opruimgoeroe die al veel mensen heeft geholpen met opruimen. Marie vindt dat men te veel spullen bewaart die men absoluut niet nodig heeft. Voor een modern huis kun je het beste haar advies opvolgen: probeer elke week iets weg te gooien dat je de afgelopen drie maanden niet meer hebt gebruikt. Binnen enkele weken tijd ziet jouw woning er meer opgeruimd en minimalistisch eruit!

Bespaar op je energieverbruik

Is jouw woning al wat ouder? Dan bestaat de kans dat je een flinke verbeterslag kunt maken met betrekking tot de isolatie. Voeg meteen een slimme thermostaat toe en krijg inzicht in je verbruik. Zo kun je flink op je energierekening besparen. Dat is nog eens modern! Daarnaast zorgen elektronische en technische toevoegingen ervoor dat de waarde van je huis stijgt. Wil jij weten met hoeveel? Met het huisdossier krijg je inzicht in de waardestijging van je woning als gevolg van woningverbeteringen. Dus ga aan de slag met het moderniseren van je woning en bouw waarde op.

Bekijk gerelateerde blogs